В САЩ вече се говори за Брайбгейт - аферата с подкупи,

...
В САЩ вече се говори за Брайбгейт - аферата с подкупи,
Коментари Харесай

Байдън е взел 5 милиона подкуп и за това има доказателства?

В Съединени американски щати към този момент се приказва за " Брайбгейт "  - аферата с подкупи, в която се твърди, че са забъркани Джо Байдън и неговият наследник.

Както показва АРД, през 2016-а година като вицепрезидент Джо Байдън бил обвързал отпущането на помощи за Украйна с условието да бъде уволнен основният прокурор Виктор Шокин, тъй като е подкупен. Пикантното в тази ситуация е, че Шокин е водил следствия и против украинската газова компания " Бурисма ", в чийто контролен съвет е бил синът на Байдън Хънтър.

Републиканците приказват за записи

Всичко това не е ново - ново е изказванието на републиканския сенатор Чък Грасли, който съобщи в Народното събрание следното: " Чуждестранните жители, за които се счита, че са подкупвали Джо Байдън и сина му, са създали скрито 17 записа на водените диалози ". Визира се основателят на " Бурисма " Микола Злочевски, а източникът е осведомител на ФБР под прикритие, изяснява АРД. " Той желал посредством записите да се подсигури, в случай че корупцията бъде разкрита. "

Но какво съдържат тези мистериозни записи, в случай че съществуват в действителност? По време на чуване в Конгреса сенаторът Тед Круз изиска да разбере от заместник-шефа на ФБР Пол Абът дали федералната полиция разполага с тези записи. Отговорът: " Нямам право да приказвам за настоящи следствия ".

Депутатът републиканец Джеймс Комър от Кентъки, който води следствието от страна на Камарата на представителите, явно знае повече, изтъква АРД. " В два от записите се чува гласът на Байдън, в останалите - гласът на тогавашния управител на " Бурисма " Хънтър Байдън. "  Разговорите се въртят към изискванията за даване на подкупи - излизало, че Джо Байдън и синът му са полочили по пет милиона $.

Тръмп: " Байдън е най-корумпираният президент на всички времена "

Доналд Тръмп, против който са повдигнати обвинявания за непозволено изнасяне на секретни документи, не пропусна шанса си да отклони вниманието от личните си провинения, показва АРД. След преизбирането си той щял да назначи същински специфичен следовател, който да сезанимае с " най-корумпирания американски президент на всички времена "  и неговата незаконна клика, сподели Тръмп предходната седмица.

Междувременно демократите пазят Байдън с думите, че преди време дейностите му за събаряне на главния прокурор на Украйна са били съгласувани с други страни, в това число с Европейски Съюз. Но депутатът Джеймс Комър предвижда, че тази защитна линия няма да издържи дълго. " На Байдън ще му става все по-трудно да изясни постъпките си. А в един миг и левите медии ще стартират да изследват от кое място са парите му. "

Предстои доказателствата за получени подкупи, възлизащи на милиони, и компрометиращите записи да бъдат прегледани от парламентарна комисия.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР